Student Ghentrepreneur investeert fors in haar student-ondernemers via een startersportefeuille

Gent - Met ingang van vorig academiejaar lanceert Student Ghentrepreneur een totaal nieuw initiatief: de startersportefeuille. Student-ondernemers kunnen afhankelijk van de fase waarin hun project zich bevindt tot 3000 euro steun ontvangen. Pre-starters kunnen rekenen op 500 euro aanmoedigingssteun.

Als student kan je het geld uit jouw startersportefeuille gebruiken om je op maat te laten adviseren door ervaren Business coaches en door externe financiële en juridische experts, of om deel te nemen aan (betalende) events die speciaal voor jullie ingericht worden. De bedoeling van dit nieuwe initiatief is (i) om studenten kennis te laten maken met professionele dienstverlening, en (ii) om professionele dienstverleners en sponsors een platform te bieden om hun diensten op een gestructureerde manier aan te bieden aan de student-ondernemers die aangesloten zijn bij Student Ghentrepreneur.

Voorbeeld Als student-ondernemer kan je geen eigen facturen terugvorderen via de portefeuille. Wel krijg je de mogelijkheid om expertenadvies (consultancy) in te winnen bij experten, waarmee Student Ghentrepreneur een deal sluit.

Een accountant-fiscalist kan zich bijvoorbeeld gedurende 5 uur vrijmaken voor adviesgesprekken tav 10 studenten (die elk een half uur tijd kunnen kopen met hun portefeuille). Tijdens dit gesprek kunnen ze bijvoorbeeld advies vragen over fiscale optimalisatie, BTW aangifte, BTW-plichtigheid, etc.

Daarnaast kunnen bepaalde events worden opengesteld voor student-ondernemers, die normaliter betaalbaar zijn.


Bijvoorbeeld: iMinds biedt 20 gratis plaatsen aan voor de iMinds conference aan student-ondernemers actief binnen de ICT-sector.